Ontwikkeling & kenmerken van de Yaya blouse: een stijlvol merk!

Het kan zijn dat het je al opgevallen is, bijvoorbeeld omdat een of meer van je vriendinnen erin rondlopen, of het opvallende modefenomeen is nieuw voor je. We hebben het over de Yaya blouse. Het kledinglabel Yaya is de afgelopen tijd in modeland sterk in opkomst en wordt steeds meer gedragen door vrouwen die zichzelf modern, stijlvol en modieus willen presenteren. Dit klinkt allemaal aantrekkelijk, maar wat maakt het modemerk Yaya nu zo speciaal? Wat is er bijzonder aan de blouses, jurken en andere kledingstukken die door dit label ontworpen en op de markt gebracht worden? In deze bijdrage gaan we op deze vragen in. Maar eerst is het goed om te weten waar het modelabel Yaya voor staat en hoe dit merk zich heeft ontwikkeld tot de grote speler van nu.

Over de ontwikkeling van het merk Yaya & de Yaya blouse

Yaya is inmiddels een vrij algemeen bekend in de retailsector. Het modemerk Yaya is van Nederlandse oorsprong. Feitelijk werd Yaya gesticht in 1992, toen twee Nederlandse modespecialisten de kledingmarkt opgingen met hun eigen unieke ontwerpen en designs. De naam Yaya was toen nog niet gelanceerd. Dat gebeurde in 2008, toen de ontwerpers deze opvallende naam introduceren. Direct vanaf de start onderscheidde Yaya zich als label van andere, bestaande modemerken. In het begin werd de kleding van Yaya, zoals de diverse varianten Yaya blouse en Yaya jurkjes, hoofdzakelijk doorverkocht aan de modeketen C&A. Maar binnen vijf jaar na het ontstaan van Yaya opende men een eigen merkkledingwinkel in Amstelveen, in 2013. Patrick Draijer, een van de drijvende krachten achter de groei en bloei van Yaya, meldt in een online-interview dat er vijf jaar na de opening van de Yaya-winkel in Amstelveen een tweede eigen shop bijkwam in de stad Haarlem. En kort daarop gingen ook in België de deuren open van een maatkledingzaak. Verder wordt Yaya ook wereldwijd in meerdere landen verkocht.

Over de unieke kenmerken van Yaya-kleren

Vrouwenkleding van Yaya valt om meerdere redenen op in de internationale modewereld. In de eerste plaats is Yaya uniek in de zin dat de ontwerpen, motieven en kleuren die gebruikt worden tegelijk eigentijds én tijdloos zijn. Yaya kan door vrouwen die zichzelf netjes en elegant willen presenteren op elk soort gelegenheid gedragen worden. Of je nu naar een chique receptie van een collega moet of gewoon classy en casual gekleed op de werkvloer wilt verschijnen: Yaya maakt het allemaal mogelijk.
Onderscheidend aan Yaya zijn verder de mondiale culturele accenten die in de ontwerpen zijn verwerkt. Het Yaya-label neemt culturele bijzonderheden over uit allerlei culturen en hervormd die tot unieke designs. Ten slotte is voor Yaya-textiel gebruikgemaakt van kwalitatief hoogstaande stoffen en materialen.


Delen